vineri, 13 august 2010

Legenda continuă

Intr-o lume in care se pare ca domina tot felul de Lady CacaMaka, Dj Papusoi, clubberi peste clubberi, e bine sa ne amintim ce inseamna performanta adevarata.

De la prima ei viziune de iubire ("Vision of Love") pana la cele mai recente memorii ("Memoirs of an Imperfect Angel"), Mariah Carey a avut o carieră fenomenală. Este greu de crezut ca au trecut 20 de ani de când a intrat pe scena muzicală.

De-a lungul timpului, am văzut-o schimbându-se de la o adolescentă cu aproape nici un ban in buzunar care înregistra demo-uri într-un studio de lemn, la o cântăreață multi-platină, compozitoare, producătoare, actrița, femeie de afaceri şi persoană caritabilă.

Haideți sa ne uitam la câteva recorduri ale Mariah-ei pe parcursul carierei sale:
* Mariah a vândut peste 175 de milioane de albume, single-uri în întreaga lume;
* Mariah a avut 4 single-uri consecutive #1 de pe albumul ei de debut, nemaiîntâlnit la o artistă;
* Primele 5 single-uri ale Mariah-ei au ajuns pe #1 in topul Billboard Hot 100, ea fiind singurul artist din istoria Billboard-ului care a reușit această performanţă;
* Primele 10 single-uri ale Mariah-ei au ajuns pe #1 in topul CHR/Pop (cunoscut acum ca Mainstream Top 40 sau Pop 100 Airplay Chart), ea fiind singurul artist din industria muzicală care a reușit această performanţă;
* Mariah a fost prima cântăreață care a avut un single care a debutat pe locul #1 în topul Billboard Top 100 şi singurul artist în istoria Billboard-ului care a avut 3 single-uri debutând pe locul #1;
* Mariah are single-ul care a petrecut cele mai multe săptămâni pe locul #1 în topul Billboard Top 100 (“One Sweet Day”) din istoria Billboard-ului;
* Mariah are 18 single-uri #1 în topul Billboard Top 100, mai multe decât orice alt artist activ din istoria Billboard-ului;
* Mariah are 14 single-uri #1 în topul vânzărilor single-urilor şi single-urilor digitale, mai multe decât orice alt artist activ în istoria Billboard-ului;
* Mariah a avut single-urile care au petrecut cele mai multe săptămâni pe locul #1 în anii ’90 şi ’00, ea fiind singurul artist din istoria Billboard-ului care a reușit această performanţă;
* Mariah este cea mai bine vândută artistă din SUA, conform Soundscan (începând cu anul 1991);
* Mariah are cel mai bine vândut album (#1’s) din toate timpurile de către o artistă non-japoneză în Japonia şi este de departe cea mai bine vândută artistă non-japoneză în această ţară;
* Mariah are mai multe single-uri de platină decât orice altă cântăreață din istoria muzicală;

Mary J. Blige: "O iubesc pe Mariah Carey. Muzica lui Mariah Carey a salvat viaţa copiilor din ghetouri. Cântece precum "Visions of Love" ne-au dat speranţă şi noi toţi cântam aceste cântece şi încercam să atingem fiecare notă precum Mariah – ceea ce nu puteam. Nu cred că ea ştie ce rol important a jucat în viaţa lui Mary J. Blige. Iar apoi am avut ocazia să o întâlnesc… este o persoană atât de frumoasă încât nu poţi decât să o aperi atunci când presa se comportă prosteşte cu ea. Ea nu merită asta." (Interviu Barnes and Noble)

Rihanna: "Obişnuiam să cânt 'Never Too Far' mereu sub duş, folosindu-mi periuţa de dinţi pe post de microfon." (Promo pentru ediţia 51 a Premiilor Grammy)

Beyonce Knowles: "'Vision of Love,' când am auzit pentru prima dată acest cântec, am ştiut, m-am hotărât – trebuia să devin cântăreaţă." (MTV Europe)

Nelly Furtado: "Prima cântăreaţă pe care am ascultat-o cu adevărat a fost Mariah Carey, când aveam vreo 12 ani. Ea m-a învăţat într-un fel să cânt, pentru că nu prea îmi permiteam să iau lecţii de canto. Aşa că ascultam CD-ul lui Mariah Carey întruna, şi învăţam toate versurile." (MTV Overdrive)

Whitney Houston: Când a fost întrebată dacă îşi aminteşte când a auzit-o pentru prima pe Mariah cântând, Whitney a răspuns fredonând un vers din "Vision of Love" şi a spus: "Da, îmi amintesc. Mi-am spus că are o tonalitate asemănătoare cu a mea, dar totuşi nu sunt eu. Cine este?" (Interviu MTV cu John Norris)

Lucie Silvas: "Eram obsedată. Îmi amintesc momentul când am auzit pentru prima dată 'My All', apoi am văzut această fată albă cu voce de negresă la televizor, şi am fost uimită. În timpul anilor de şcoală visam mereu să fiu ca Mariah Carey. Ea cânta cu un cor gospel în jurul ei, iar acesta a fost mereu visul meu. Pur şi simplu vroiam să fiu ea." (Guardian Unlimited)

Anastacia: "Încă de la primul ei album şi până acum vocea ei a fost absolut minunată de ascultat. Fiecare notă pe care o atinge mă impresionează, fiind vorba de fapt de fiecare notă de la pian." (Smash Hits)

Christina Aguilera: "Am descoperit-o pe Mariah în camera mea într-o zi, ascultând radio, şi imediat ce a început 'Without You' am fugit jos pe scări strigând: 'Mami, mami – tocmai am descoperit cea mai incredibilă persoană din lume! Tocmai am auzit cea mai buna voce nouă!'" (Entertainment Weekly)

Snoop Dogg: "Spun mereu povestea asta: Când am fost la închisoare, cântecul acela, 'Vision of Love', era cel mai tare cântec din lume. Spuneam mereu: 'Omule, dacă aş putea să o cunosc! '" (MTV)

După 20 de ani în care a dominat topurile şi a atins inimi, se pare ca Mariah Carey mai are multe surprize pentru noi!
Sursa: mariahjournal.com

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com