sâmbătă, 22 august 2009

AICI E DINAMO !

„S.C. FC DINAMO BUCUREŞTI 1948 S.A.” – aşa se numeşte echipa de fotbal pe care toţi oamenii normali o iubesc. Nu vreau sã zic ca rapidiştii ar fi ţigani nespãlaţi sau steliştii niste mizerii spurcate! Nu, ci cã suporterii de drept ai echipei Dinamo se aflã în capitalã, iar cei din provincie pot incuraja echipa fãrã sã-şi dea cu pãrerea despre acţiunile suporterilor dupã ce citesc prin presã sau ce vãd pe la televizoare; ştim prea bine cu toţii linşajul mediatic la care clubul Dinamo a fost supus şi care poate influienţa unii „seminţari” provinciali.
Pe scurt: dupã ce şi-au susţinut aproape 90 de minute echipa, îndemnãnd proprii jucãtori sã “dea totul pe teren” deşi aceştia erau conduşi cu 1-0 din primul sfert de orã şi “înnotau” pe teren, în minutul 87, dupã ce cehii au înscris al doilea gol, fanii dinamovişti au rupt gardurile şi au intrat pe teren, astfel cã arbitrul a întrerupt meciul şi jucatorii s-au refugiat la vestiare.
Capacul, pentru meciul de asearã, l-au pus suporterii, aceştia invadãnd paşnic terenul puţin înainte de finalul partidei, o mãsurã a tristeţii şi supãrãrii pe care toţi o simţim, un gest de protest pentru starea de lucru la care înţeleapta noastrã conducere, bunã de nimic, ne-a adus.
In altã ordine de idei, Peluza Sud Dinamo a aniversat printr-o coregrafie specială cei şase ani de când membrii fostului grup BOYS au ales să se mute în această zonă a stadionului. Ultraşii au afişat mesajul: INIMA NE SOPTESTE CA …” “2003″ -“2009″ “A6 TRAIESTE”, condimentata” cu torte şi fumigene. Apoi, fanii au început să scandeze împotriva şefului LPF, Dumitru Dragomir şi sã încurajeze “echipa”.
Revenind, conducerea este vinovatã pentru cã, prin feudalizarea clubului faţã de interesele clanului Fecali, bazele performanţei au fost distruse: suspiciuni de blaturi peste tot prin campionatul intern, în exterior performanţã zero, prietenii pe la comisiile FRF şi LPF, lotul de jucãtori e alcatuit doar din betivi, iresponsabili, indivizi mediocri şi imaturi, grupele de copii şi junior ai clubului au plecat la rivalii de la cimitir, fostele glorii nu se regãsesc în organigrama clubului decât cu mici exceptii, antrenorii se perindã fãrã a putea face treabã de teamã cã fiecare acţionar îşi are protejaţii in lot, avem un lighean comunist de stadion, şi o adunaturã de acţionari, care mai de care mai exotici şi cu idei mai revolutionare într-ale fotbalului, cu filosofii bazate pe grade de rudenie, simpatii, antipatii şamd. Este greu pentu un suporter nedinamovist sã înteleagã cã oamenii din tribune nu mai au rabdare, drept pentru care şi cei de la tribuna a II-a au aruncat cu obiecte in teren! Pur şi simplu, ne-am saturat sã stãm şi sã privim la alţii cum işi dau ca stângu-n dreptu` prin competiţiile europene sau cum, de pildã, Timişoara scrie istorie, sTeaua e mereu în Europa, Urzicile joacã în Champions League, Vasluiul face performanţa in Europe League, Craiova renaşte, CFR Cluj dupa cinci ani au ajuns din Divizia C campioana României..pânã şi aventura gunoierilor în Cupa Uefa pare proaspãtã… Iar noi, suporterii dinamovişti, cei mai umiliţi din România, suntem plictisiţi sã ne pregatim de Liga Campionilor, însa fãrã a atinge adevarata valoare sau fãrã a avea vreun plan de a ajunge acolo. Sã recunoaştem, suntem praf! Iar cine se gândeşte cã dacã pleacã actuala conducere(de kkt), DINAMO se desfiinţeazã, sã se mai gândeascã odatã, sunt destui naivi care nu realizeazã cã existã oameni potenţi financiar care doresc sã investeasca, dar care nu au loc de celebrii acţionari de la Dinamo. Domnul Porcu-„muc cel mic”, care pânã mai ieri avea interzis la declaraţii din cauza discursului sãu ucigator, refuzã sã accepte cã patroneaza o societate falimentarã. Oare tot suporterii au ratat primavara europeanã în ultimii trei ani? Ei sã fi fost cei care au pierdut titul trecut pe ultima sutã de metri?? Tot ultrasii au fost celebri pentru escapadele mondene şi pentru viaţa de noapte de-a lungul timpului??? Fãrã o strategie pe temen lung, fãrã un marketing curat şi competent, fãrã un management profesionist, destinele clubului din Şos. Ştefan Cel Mare par a fi ştiute.. Sã nu facem comparaţii între „huliganii” dinamovişti si suporterii din afarã, pentru cã, dupã cum ştim cu toţii, dacã la Real Madrid se rateazã obiectivele, se fac alegeri şi schimbãri în rândurile acţionarilor, ori alegerile la conducerea clubului Dinamo par, pentru moment, o utopie. Sunteţi nişte porci, plecaţi naibii cu toţii!!
Personal, aş vedea o numire în funcţia de manager general, dupã modelul Manchester United, cu atribuţii depline şi mâna liberã în tot clubul, a lui Ioan Andone(de exemplu), un tip care cunoaşte destul de bine situaţia din curtea câinilor, un om destul de rãbdãtor pentru a aduce eficienţa din cadrul grupelor de copii şi juniori, dar totodatã suficient de exigent pentru a alcãtui un lot lipsit de vedetismele din prezent. In numele lui Hâldan, deschideţi ochii, e clarã treaba cã peştele de la cap se-mpute, iar în „bucãtãria” lui Dinamo, lucrurile nu sunt deloc diferite: de condamnat pentru situaţia dramaticã în care clubul se aflã sunt acţionarii, jucãtorii, staff-ul tehnic, presa care dezinformeazã şi abia apoi, greşelile sporadice ale ultraşilor alb-roşii, care de altfel, lipsesc cu zilele de acasã pentru a susţine echipa, lasã familie, iubitã, copii, pãrinţi în urmã de dragul culorilor roş-albe, cheltuie si ultimii bani, sacrificã tot pentru iubirea pentru Dinamo. Cât priveste atitudinea domnului Turcu, care ameninţã pe Mihnea Ionescu, Elyass, Tararache, Barba şi toti suporterii din P.C.H. cã îi va vâna cu bodyguarzii, il rugam sã nu uite cã DINAMO SUNTEM NOI!

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

2 comentarii:

  1. dak erai stelist t admiram...asa k.......mai putin

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de ce as fi eu vreodata in viatsa asta spurky?!? Inca gandesc..

    "DEFICIENTE ULTRAS ARHICUNOSCUTE MACINA ALE VOASTRE SUFLETE"

    RăspundețiȘtergere

Comentează şi dă mai departe!