miercuri, 15 decembrie 2010

10 Filme pentru Crăciun

Din moment ce Ajunul Crăciunului se apropie cu paşi repezi, m-am gîndit să vă recomand o serie de filme pe care le-am văzut şi care cred că ar merita văzute şi de voi. Clasamentul ecranizărilor de privit în familie, de Crăciun, întocmit după gusturile mele, arată astfel :

10. Jack Frost - comedie, 1998 : Jack Frost (Michael Keaton) este pe cale să îşi împlineasca una dintre cele mai mari dorinţe ale sale, afirmarea talentului de muzician. Preţul pe care-l plăteşte este însă mare, căci Jack îşi petrece mult timp departe de Gabby (Kelly Preston) şi Charlie (Joseph Cross), soţia şi fiul său.


9. How the Grinch Stole Christmas - comedie, 2000 :  Spiriduşul (Jim Carrey) care are inima cu două mărimi mai mică locuieşte într-o peşteră cu domnul Crumpit, câinele său Max şi ulei extravirgin de castor şi lapte bătut pentru susţinere. Enervat de festivităţile de Crăciun scăpate parcă de sub control din Whoville, spiriduşul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât nişte jucării.


8. Surviving Christmas - comedie, 2004 : O poznã de nedescris se întâmplã când Drew Latham (Ben Affleck), un director foarte bogat, se hotãrãste sã-si închirieze o familie de Crãciun. Sãtul sã-si petreacã din nou sãrbãtorile singur, Drew face familiei Valcos (James Gandolfini, Christina Applegate si Catherine O'Hara) o ofertã care trebuia refuzatã de la bun început.


7. Trapped in Paradise - comedie, 1994 : Bill Firpo(Nicholas Cage) a reuşit să nu mai încalce legea, dar nu se poate opune fraţilor lui, inteligentul Dave şi cleptomanul Alvin. Cei trei găsesc o bancă aşa de uşor de jefuit, încît nu se pot abţine s-o facă. Singura problemă e că trebuie să plece din oraş înainte de a se porni viscolul.

Trapped In Paradise (Home Video Trailer)
Încărcat de NakedBrotha2007. - Full seasons and entire episodes online.

6. Miracle on 34th Street - dramă, familie, 1994 : Această producţie reia povestea filmului clasic cu acelaşi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge rămînînd fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) şi fetiţa ei nu cred prea mult în spiritul şi atmosfera mirifică a Crăciunului. Oricum, Doris este însarcinată să găsească cel mai potrivit Moş Crăciun pentru a împărţi daruri copiilor in magazin.


 5. A Christmas Carol - animaţie, fantezie, 2009 : Povestea lui Charles Dickens este una clasică, care îl găseşte pe Jim Carrey în rolul lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri bătrîn şi zgîrcit, cu o personalitate rapace, posacă şi chiar răutăcioasă faţă de angajatul său loial (Gary Oldman) şi faţă de nepotul său (Colin Firth). În ajunul celui de-al şaptelea Crăciun de la moartea partenerului său de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urmă, îl viziteaza pe Scrooge, prevestindu-l că în acea noapte va fi vizitat de trei spirite.


4. Home Alone -  comedie, familie, 1990 : Kevin este un băieţel de 8 ani ce este lăsat din greşeală singur acasă de părinţii săi, plecaţi cu restul familiei într-o vacanţă de Crăciun la Paris. La început, lui Kevin îi place să stea singur, dar ulterior realizează că lucrurile nu sunt aşa simple cum par. Mai ales din momentul în care doi hoţi hotărăsc să-i spargă casa.


3. Deck the Halls - comedie, familie, 2006 : Această comedie de vacanţă este axată pe povestea a doi vecini (Danny de Vito, Matthew Broderick) dintr-un orăşel din New England care intră în război unul cu altul cînd unul din ei se hotărăşte să-şi decoreze de Crăciun casa cu atîtea luminiţe încat să fie vizibile din spaţiu. Cartierul este întors cu susul în jos pe masură ce familiile încearca să descopere adevăratul sens al Crăciunului.


2. Home Alone 2: Lost in New York - familie, comedie, 1992 : Kevin McAllister şi familia lui se pregătesc să meargă la Miami pe timpul sarbatorilor. La aeroport, Kevin se pierde de-ai lui şi ajunge pe un avion către New York. El da şi peste foştii săi duşmani, Harry şi Marv, care tocmai au ieşit de la puşcărie, motiv de aventuri amuzante.


1. The Polar Express - aventură, animaţie, fantezie, 2004 : Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede în Moş Crăciun şi nici în miracole. Dar, în ajunul Crăciunului, un lucru extraordinar se întamplă. La uşa casei sale apare un tren - "Polar Express", iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventura care va începe, va întrece orice imaginaţie.

Vizionare Plăcută !
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!