vineri, 10 decembrie 2010

Asocialii au cont pe site-uri de socializare

 Motto : Nu toţi cei de pe Facebook sunt asociali, dar, cu siguranţă, toţi asocialii sunt pe Facebook.

Nu e concluzia unor cercetători britanici, a unor studenţi japonezi sau a unor sociologi. E doar umila mea părere. Deunăzi, o prietenă mă avertiza cu privire la faptul că nu exist dacă nu am profil pe Facebook. Poate. Eu cred că neîmplinirile, mai ales cele de ordin social, asta doar ca să nu zic complexele, par să-i îndrepte pe tot mai mulţi, tineri şi mai puţin tineri, deopotrivă, către site-uri de socializare.

Cauţi o persoană nemulţumită de cum arată? O găseşti sigur pe Myspace.
Vrei să vezi un timorat, nesigur pe sine? E ascuns în spatele descrierii de pe Tagged.
Ai vrea să rîzi de nişte penibili? Nimic mai simplu: intră pe Hi5.

Ceea ce unii nu reuşesc în viaţa reală, pot încerca, şi chiar convinge pe alţii, făcîndu-şi un profil (adesea diferit de realitate) pe unul din numeroasele aşa-numitele site-uri de socializare, unde, asemenea poienii lui Iocan, e plin de ţărani. Acest "second-life" oferă posibilitatea de a modifica fotografii, de a cita celebrităţi, de a expune simpatii/antipatii şamd.

Pe scurtătură, ceea ce devine o certitudine evidentă şi pentru psihologi e că graşii, tutele, prostuţii, în general, sau căutătorii de anunţuri matrimoniale sunt incapabili de a se integra, de a se adapta la societate şi caută scăparea pe net. Desigur, există şi excepţii, dar reduse la număr. Ca să vă faceţi o idee completă despre amploarea acestui fenomen, aflaţi că, în prezent, funcţionează DECÂT doar (!) 375 site-uri pentru trişti. Lista completă o puteţi găsi aici.

P.S. :  ASOCIÁL, -Ă, asociali, -e, adj. (Despre oameni) Care nu este adaptat vieții sociale; refractar la integrarea socială. [Pr.: -ci-al] – Din fr. associer, lat. associare.                            
   Sursa: DEX 
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com
.

2 comentarii:

  1. Hai frate, ca ai exagerat maxim aici. un pic asocial esti tu. sau poate cu mici frustrari.esti genul care vrea sa schimbe lumea si nu stie cum! n-ai sa reusesti, sa stii! oricum, fi tu mai sociabil si mai social decat toti asocialii de pe siteurile de socializare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai prietene, nu am generalizat, asta in cazul in care nu ai observat.
    Doi la mana, 97% din cei de pe facebook sunt doar o adunatura de cretinei si daca asta ma face asocial, atunci bine. Oricum, nu stiu vreo personalitate marcanta sa aibe profil pe Hi5. poate doar sexy braileanca ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentează şi dă mai departe!