miercuri, 8 august 2012

Troiţa Căpitanului, ameninţată de jidănime!

Monumentul de la Tîncăbeşti, ridicat în locul în care a fost asasinat de Sf. Andrei, în 1938, şeful Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, pare a fi pus în pericol. 

Comemorare legionară la crucea de la Tîncăbeşti
Zilele trecute, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a depus o adresă la primăria comunei Tîncăbeşti prin care se cere nici mai mult nici mai puţin decît dărâmarea crucii care a fost ridicată ca omagiu adus Căpitanului, Nicadorilor şi Decemvirilor. Aceştia şi-au motivat demersul prin faptul că locul cu pricina devine loc de pelerinaj pentru cei cu viziuni extremiste şi anti-semite şi, deci, ar fi mai bine dacă monumentul ce aminteşte de "cel mai mare adversal al lor" ar dispărea pur şi simplu. Nu ar fi mai simplu dacă toţi duşmanii lor ar dispărea?

Într-un comunicat oferit presei, evreii afirmă, printre altele, că: "organizatie profund antidemocratica, totalitara, xenofoba, antisemita si cu trecut politic asasin, activitatea miscarii legionare de astazi constituie o amenintare fatisa pentru democratia romanească[...]in acest moment, exista nu mai putin de 12 fundatii si asociatii constituite de adepti ai legionarismului, dintre care unele fac, in mod deschis, apologia violentei si crimei politice", exprimîndu-şi, astfel, profunda îngrijorare de fenomenul recrudescenţei mişcării legionare. Din fericire, însă, construcţia de la Tîncăbeşti are autorizaţie, aşa încît, cel puţin pentru moment, autorităţile nu au dat curs cererii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Notă:
JIDÁN, jidani, s. m.      (Fam.) Evreu
                    dex'09
JIDĂNIME - TOTALITATEA EVREILOR.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!