sâmbătă, 4 august 2012

Valeriu Gafencu va fi canonizat de Mitropolia Chişinăului

Valeriu Gafencu, Şeful Frăţiilor de Cruce din Iaşi, deţinut politic şi mort în închisoare, va fi canonizat! Există intentii in acest sens din partea Bisericii Ortodoxe ruseşti şi sîrbeşti. Dar nu se va intampalt in România, ci in Basarabia (azi Republica Moldova), şi nu de către Mitropolia Basarabiei (care aparţine BOR), ci de Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei.
”Dacă Biserica Ortodoxă Română nu-l canonizează”, a afirmat mitropolitul Vladimir Cantarean, ”Mitropolia Moldovei îl va propune spre canonizare Sf. Sinod al Patriarhiei Moscovei, din a cărui jurisdicţie canonică face parte.”
Subscriem în întregime spuselor d-nei Emilia Corbu în art. ”Valeriu Gafencu va fi canonizat” – site-ul ”apologeticum”):
”Ceata sfinţilor e una pentru toată Ortodoxia. Prin urmare, un sfânt canonizat, să zicem, in Egipt, poate fi sărbătorit la fel de frumos şi in SUA sau România. Prin urmare Valeriu Gafencu va putea fi cinstit din SUA până la Moscova. Cu atât mai mult cu cât Basarabia chiar are nevoie de un sfânt ca Valeriu Gafencu.
Sub aspectul derulării evenimentelor nu pot decât să deplâng birocratismul din BOR.
Valeriu Gafencu
Conform procedurilor canonice Mitropolia Chişinăului va întreba mai întâi Sf. Sinod al BOR daca dosarul de canonizare al lui Valeriu se află pe masa de lucru.
Iar BOR va răspunde, aşa cum face de obicei, că acum e rândul sfinţilor de acum 500 de ani. De parcă poporul acesta ar fi născut zece milioane de sfinţi pe an şi comisia de canonizare înoată în dosare.
Sfinţilor contemporani le va veni rândul peste câteva sute de ani, că asta e mai nou procedura şi canonul in BOR. Sfinţii trebuie să stea la coadă.
Dacă voiau să-l canonizeze, o făceau in cei 20 de ani de când se tot discută.
BOR şi-a luat nevastă politica românească şi trebuie să se îngrijească acum de spaimele fasciste, de carduri şi cipuri. Nu mai e vreme de sărbătorit fii de împăraţi.”
Deci, să fie clar: independent de orice alte considerente şi argumente înfierbântate de genul celor de pe site-ul ”Ziua”: ”spălarea imaginii bolşevice a Mitropoliei Moldovei, independentă de România”, ”neruşinarea canonizării românilor din Basarabia de către ruşi”, ”jocul Rusiei în Republica Moldova”, ”agresiunea Rusiei împotriva BOR” etc., DE VINĂ pentru preluarea iniţiativei de către ruşi este numai BOR, prin întârzierea nejustificată acesteia în a canoniza mucenicii din închisorile comuniste!

Sursa: www.zelea-codreanu.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!