joi, 4 octombrie 2012

Datorie.

Omul contemporan ar trebui sa fie un membru competent al societăţii în care trăieşte. Acesta trebuie să se afirme fără nici un fel de reţinere, să îşi apere drepturile fără să le încalce pe ale altora. Trebuie să ne exprimăm fără frică punctul de vedere şi tot ceea ce simţim.


Cimitirul eroilor legionari de la Predeal
Libertatea unui om pleacă de la a şti ce vrea, de a nu se mai comporta ca o marionetă. Trăind în lumea zilelor noastre şi reflectând asupra propriei vieţi, putem constata în ce măsură suntem liberi sau constrânşi, de ce şi de către cine. Goana dupa bani nu exclude cititul cărţilor, creaţia, informarea. Dacă zacem în neştiinţă, într-o lene, riscăm foarte multe, trebuie să avem habar de situaţia în care ne aflăm, astfel încât să putem acţiona, să ne putem salva, nu să aşteptăm să treacă timpul şi să o facă alţii; ne lăsăm în baza altora şi ne spălăm pe mâini că nu e datoria noastră. Nu ne putem dezvolta din nici un punct de vedere dacă nu participăm activ la viaţa socială. Bineînţeles, doar persoanele apte fizic şi psihic. Dacă noi ne gândim doar la ce vom pune mâine pe masă să mâncăm şi să facem burtica mare, ducem doar la decăderea statului nostru. După cum remarca şi Căpitanul Mişcării Legionare, poporul român nu a rezistat atacurilor externe prin masele de laşi ce nu au îndrăznit să-şi exprime voinţa, ci prin cei curajoşi care au reuşit să-şi învingă teama şi să dea dovadă de bărbăţie. Dăm dovadă de un extrem egoism, ne gîndim doar la noi, lucru care nu ne face cinste raportat la trecutul nostru.

Astfel, ajungem la concluzia că trecutul ne obligă la fapte mari: luând exemplul celor care şi-au dat sîngele şi viaţa pentru libertatea nostră suntem datori să educăm generaţiile viitoare în spirit naţionalist cu dragoste de ţară şi Dumnezeu.

Scris de: Elena VOAIDEŞ
voaideselena1991@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!