duminică, 17 ianuarie 2010

Cu şi despre târfe


De multe ori, portretul unor fiinţe(adesea de sex feminin, deşi nu-s misogin) se confundă cu o singură calitate:frumuseţea exterioară, care poate fi şi un blestem.

Hmm…târfa nu este persoana care face sex pe bani. Aceea este prostituată - o postură neonorabilă, dar măcar e corectă. Nu te iubesc, nu simt atracţie fizică, dar stau capră pentru că mă plăteşti. Ok. Cinstit. Curva insă, este dezgustătoare. Ea iţi spune că te iubeşte, că o atragi teribil, asta in timp ce stă capră pentru bani, lucru pe care nu l-ar recunoaşte nici in ruptul capului. Ba chiar ar jigni-o, ar ultragia-o. Ar face-o sigur pe biata fiinţă să plângă.

Cele care fură soţii altora sunt doar nişte femei care au cucerit mai mulţi bărbaţi, deşi de la distanţă ar putea fi numite « curve »; privite de aproape, insă, se plasează la un alt nivel, au unghii mici şi curate, parfum discret şi conversaţii fine ca glezna. In plus, nimic din trupul lor nu e de vânzare, nici măcar aparent. Eu nu pledez pentru adevarul brut, slinos ca un porc. Inţeleg şi chiar aprob ficţiunea, magia, jocul imaginaţiei.

Cu toate astea, diferenţa de abordare curvă-seducţie e dată de rafinament : aşa cum pe tavan dau cu pensula si Grigorescu şi un zugrav din fundul Vasluiului(nu am nimic cu vasluienii, a fost doar un exemplu) şi la fel de bine cum pe portativ incap şi Mozart şi Him(sau cum s-or fi numind).Ele işi dau aere de importanţă, sunt de neegalat şi, ca orice minte luminată – doldora de materie cenuşie - greu de inţeles si apreciat.

Dar, trebuie să mă repet, noţiunea de curvă n-are nimic de-a face cu sexul. Ba chiar ar putea fi cu uşurinţă distribuită egal intre sexe..şi are legătura cu viaţa. Cu a fi in realitate ceva, dar a face eforturi considerabile de a părea, ei bine, exact opusul. Târfa este ameninţătoare şi nu are limite. Iţi declară dragostea nemarginită cu gura plină, privindu-te in ochi. E libidinoasă. Dar, ca toate preţioasele, are o serie clară de principii, pe care le repetă obsesiv şi care par inaccesibile până şi unui martir creştin halit de tigri pe la Colosseum. Indiferent că e bărbat sau femeie, curva e cultă rău – Biblioteca Universitara e cât un raft dintr-a ei, e un suflet nobil si sensibil – salvează tot de la leii din Africa la pădurile patriei, la copiii din Somalia. In sfârşit, târfa are intodeauna complexul perfecţiunii şi vocaţia ostentaţiei. Si pentru că ştiu mai bine, căci am mai cunoscut asemenea “vestale”, curva nu poate fi niciodată sfioasă, demersul ei de marketing primar este adesea unul agresiv. Dar te iubeşte…veşnic, cum altfel?!

Ce să mai, dacă e să tragi linie, Iisus a avut mare bulan că s-a născut atunci, altfel nu intra nici in TopTen cu dătatoarele astea de părere de azi.

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

6 comentarii:

  1. foarte foarte bun articol ai scris bine punctat, argumentat. bravo imi place!
    curvele au mereu dreptate si sunt de neclintit asta so stii de la mine ;-P

    RăspundețiȘtergere
  2. bun tare blogu cosminee :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...km dur...dar adevarat:)e normal sa intalnesti astel d persoane,important e sa stii cum sa t feresti d ele;)

    RăspundețiȘtergere
  4. cosmin... chiar imi place. partea asta a blogului tau. ti-am zis, pe tine te sustin! atata timp cat nu faci din blogul tau jurnalul tau !! te pup. astept sa mai citesc..;)

    RăspundețiȘtergere
  5. cu siguranta fiecare dintre noi a cazut in plasa unei tarfe cel putin odata in viata...insa din greseli invatam...asa ca tot raul spre bine ;))...

    RăspundețiȘtergere
  6. nush daca mai are rost sa iti zic ca ceea ce ai scris tu acolo despre "ELE" nu cred ca scria nici cel mai mare scriitor...te felicit..poop la u:*

    RăspundețiȘtergere

Comentează şi dă mai departe!