miercuri, 18 iulie 2012

Familia


Familia reprezintă celula societăţii. Fiecare celulă este formată din trei atomi: tatăl, mama şi copilul, aceştia având propriul rol. Familia trebuie considerată sfântă, cea mai importantă pentru fiecare dintre noi.

Când doi oameni se iubesc cu adevărat şi se gândesc că vor o familie, atunci, în primul rând, trebuie să plece cu faţa către Dumnezeu, ca orice alt lucru pe care vor să îl facă. În acea relaţie bărbat-femeie trebuie să fie o legătură strânsă, luminaţi şi călăuziţi de harul Duhului Sfânt, care binecuvintează acea legătură. În calitate de cap al familiei, bărbatul are obligaţia de a iubi, respecta şi oferi siguranţă femeii. Bineînţeles, şi viceversa se aplică. Femeia are, poate că, cel mai important rol: de a fi o soţie şi mamă iubitoare, de a-şi respecta şi îngriji familia. Bărbatul ducând tot greul casei, iar femeia se ocupă de creşterea şi educarea copiilor, de casă. Astfel spus, este gospodina casei, are grijă ca totul să fie curat, bine aranjat, ca atunci când cineva păşeşte în acea casă, să intre cu drag. De asemenea, femeia menţine atmosfera caldă din acea familie, are rolul de a aduce armonie şi buna dispoziţie. Consider că femeia are cel mai important rol, deoarece ea aduce pe lume copiii, devine mamă, iar asta cred că este cel mai frumos lucru de pe pământ. Familia oferă omului ajutor şi siguranţă, fără de care omul nu prea poate face multe. Dacă Dumnezeu a zis ,,nu este bine să fie omul singur pe pământ”, înseamnă că familia este însăşi viaţa şi cea dintâi instituţie, mamă a tuturor celorlalte, unitate primordială a întregii societăţi. Din păcate, familia creştină este ameninţată astăzi de numeroase primejdii, care vin din interiorul sau din exteriorul ei: adulter, divorţ, păcate împotriva firii, avort, abandonul copiilor.

Deci, fiecare dintre noi are dreptul şi, totodată, obligaţia de a fonda o familie; una ortodoxă, care să fie însăşi temelia zilei de mâine. De aceea, pentru ca idea de “familie” să nu aibe de suferit, e de datoria noastă să o protejăm.

Scris de: Elena VOIADES
voaideselena1991@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!