miercuri, 15 august 2012

Întrebări care revin

Vi se pare normal să ignoraţi istoria şi să păstraţi o istorie greşită despre Mişcarea Legionară?
Puneţi-vă câteva întrebări pe care noi vi le sugerăm, şi când veţi reuşi să vă răspundeţi la ele, vălul de minciună cu care aţi fost îmbrobodiţi va dispare ca un vis rău:

- De ce se ascunde faptul că dezmembrarea României din anii 40 este consecinţa unei politici externe dezastruoase a lui Titulescu şi că numai Mişcarea Legionară a militat pentru ceea ce s-a dovedit a fi până la urmă calea ce trebuie urmată?
- De ce este prezentată Mişcarea Legionară ca o bandă de tineri fără nici un crez, agresivă anarhică, în afara legii?
Dacă ar fi fost aşa, de unde au reuşit să găsească şi să adune sutele de mii de legionari băgaţi apoi de comunişti în lagăre, închisori, canal, domicilii forţate, după ocuparea României de ruşi?
- Cine a acuzat Mişcarea Legionară că urmăreşte instalarea unei dictaturi în România?
 Carol II - un dictator; Antonescu - un dictator; comuniştii - care au aplicat cea mai criminală dictatură în ţara românească!
- De ce vi se ascunde faptul că majoritatea legionarilor erau oameni cu studii superioare şi că cele mai mari personalităţi produse de poporul român în perioada interbelică, făceau parte, într-un fel sau altul, din Mişcarea Legionară (simpatizanţi declaraţi, membri în Senatul Legionar, membri în Mişcare sau legionari)? Exemple: Nae Ionescu, Eliade, Cioran, Noica, Blaga, Ţuţea, Traian Brăileanu, Radu Gyr, Ion Barbu etc.
- De ce se practică o politică de tăcere totală la adresa unui partid care a avut 800.000 de membri cu rol activ şi important în perioada interbelică?
- De ce se ascunde faptul că peste 70% din luptătorii din munţi împotriva bolşevizării ţării erau legionari?
- Cine sunt aceia care au prezentat şi prezintă Mişcarea Legionară în culori sumbre?
Dacă sunt comuniştii şi cripto-comuniştii, de când credeţi în propaganda lor? Parcă ne înţelesesem împreună că cei mai mari criminali percepuţi de istorie ocupă şi locul unu la minciuni.
- De ce îi este post-comunismului frică de apariţia unui partid legionar?
- Ce experienţă de viaţă îţi mai trebuie?

Chiar trebuie să îţi ajungă iar cuţitul la os ca să vezi că trăieşti dint-un salariu de mizerie, că pensia este o batjocură, că jocurile financiare te aruncă pe drumuri, când nimeni nu te mai angajează, că ai tăi trebuie să se prostitueze moral (şi câteodată chiar fizic) pentru a supravieţui?
- Tu, omule cu care vorbesc din dorinţa de a afla ce ştii şi ce gândeşti, rămâi de multe ori cantonat în minciună.
Oare nu te simţi jenat să acorzi credit la infinit călăilor tăi, după ce istoria îţi pune la dispoziţie adevărul ieşit la iveală prin accesul marilor istorici contemporani la arhivele ieri zăvorâte?
Te asigur, speranţă a României de pe stradă, că aş putea continua cu întrebările, dar cred că şi acestea sunt de ajuns.
Citeşte-le cu atenţie şi încearcă să-ţi răspunzi!
Ce vei constata: că ştii foarte puţin despre Mişcarea Legionară, că ai fost tot timpul pe post de neinformat sau poate pe post de naiv, că inapetenţa ta pentru politică este opera unora care te vor legumă şi că trebuie să te hotărăşti: ori încerci să îţi clădeşti tu singur soarta, ori nu te mai văicări, acceptă rolul de slugă dispreţuită, fără trecut, fără viitor!

Preluat de pe: www.zelea-codreanu.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!