sâmbătă, 22 august 2009

AICI E DINAMO !

„S.C. FC DINAMO BUCUREŞTI 1948 S.A.” – aşa se numeşte echipa de fotbal pe care toţi oamenii normali o iubesc. Nu vreau sã zic ca rapidiştii ar fi ţigani nespãlaţi sau steliştii niste mizerii spurcate! Nu, ci cã suporterii de drept ai echipei Dinamo se aflã în capitalã, iar cei din provincie pot incuraja echipa fãrã sã-şi dea cu pãrerea despre acţiunile suporterilor dupã ce citesc prin presã sau ce vãd pe la televizoare; ştim prea bine cu toţii linşajul mediatic la care clubul Dinamo a fost supus şi care poate influienţa unii „seminţari” provinciali.
Pe scurt: dupã ce şi-au susţinut aproape 90 de minute echipa, îndemnãnd proprii jucãtori sã “dea totul pe teren” deşi aceştia erau conduşi cu 1-0 din primul sfert de orã şi “înnotau” pe teren, în minutul 87, dupã ce cehii au înscris al doilea gol, fanii dinamovişti au rupt gardurile şi au intrat pe teren, astfel cã arbitrul a întrerupt meciul şi jucatorii s-au refugiat la vestiare.
Capacul, pentru meciul de asearã, l-au pus suporterii, aceştia invadãnd paşnic terenul puţin înainte de finalul partidei, o mãsurã a tristeţii şi supãrãrii pe care toţi o simţim, un gest de protest pentru starea de lucru la care înţeleapta noastrã conducere, bunã de nimic, ne-a adus.
In altã ordine de idei, Peluza Sud Dinamo a aniversat printr-o coregrafie specială cei şase ani de când membrii fostului grup BOYS au ales să se mute în această zonă a stadionului. Ultraşii au afişat mesajul: INIMA NE SOPTESTE CA …” “2003″ -“2009″ “A6 TRAIESTE”, condimentata” cu torte şi fumigene. Apoi, fanii au început să scandeze împotriva şefului LPF, Dumitru Dragomir şi sã încurajeze “echipa”.
Revenind, conducerea este vinovatã pentru cã, prin feudalizarea clubului faţã de interesele clanului Fecali, bazele performanţei au fost distruse: suspiciuni de blaturi peste tot prin campionatul intern, în exterior performanţã zero, prietenii pe la comisiile FRF şi LPF, lotul de jucãtori e alcatuit doar din betivi, iresponsabili, indivizi mediocri şi imaturi, grupele de copii şi junior ai clubului au plecat la rivalii de la cimitir, fostele glorii nu se regãsesc în organigrama clubului decât cu mici exceptii, antrenorii se perindã fãrã a putea face treabã de teamã cã fiecare acţionar îşi are protejaţii in lot, avem un lighean comunist de stadion, şi o adunaturã de acţionari, care mai de care mai exotici şi cu idei mai revolutionare într-ale fotbalului, cu filosofii bazate pe grade de rudenie, simpatii, antipatii şamd. Este greu pentu un suporter nedinamovist sã înteleagã cã oamenii din tribune nu mai au rabdare, drept pentru care şi cei de la tribuna a II-a au aruncat cu obiecte in teren! Pur şi simplu, ne-am saturat sã stãm şi sã privim la alţii cum işi dau ca stângu-n dreptu` prin competiţiile europene sau cum, de pildã, Timişoara scrie istorie, sTeaua e mereu în Europa, Urzicile joacã în Champions League, Vasluiul face performanţa in Europe League, Craiova renaşte, CFR Cluj dupa cinci ani au ajuns din Divizia C campioana României..pânã şi aventura gunoierilor în Cupa Uefa pare proaspãtã… Iar noi, suporterii dinamovişti, cei mai umiliţi din România, suntem plictisiţi sã ne pregatim de Liga Campionilor, însa fãrã a atinge adevarata valoare sau fãrã a avea vreun plan de a ajunge acolo. Sã recunoaştem, suntem praf! Iar cine se gândeşte cã dacã pleacã actuala conducere(de kkt), DINAMO se desfiinţeazã, sã se mai gândeascã odatã, sunt destui naivi care nu realizeazã cã existã oameni potenţi financiar care doresc sã investeasca, dar care nu au loc de celebrii acţionari de la Dinamo. Domnul Porcu-„muc cel mic”, care pânã mai ieri avea interzis la declaraţii din cauza discursului sãu ucigator, refuzã sã accepte cã patroneaza o societate falimentarã. Oare tot suporterii au ratat primavara europeanã în ultimii trei ani? Ei sã fi fost cei care au pierdut titul trecut pe ultima sutã de metri?? Tot ultrasii au fost celebri pentru escapadele mondene şi pentru viaţa de noapte de-a lungul timpului??? Fãrã o strategie pe temen lung, fãrã un marketing curat şi competent, fãrã un management profesionist, destinele clubului din Şos. Ştefan Cel Mare par a fi ştiute.. Sã nu facem comparaţii între „huliganii” dinamovişti si suporterii din afarã, pentru cã, dupã cum ştim cu toţii, dacã la Real Madrid se rateazã obiectivele, se fac alegeri şi schimbãri în rândurile acţionarilor, ori alegerile la conducerea clubului Dinamo par, pentru moment, o utopie. Sunteţi nişte porci, plecaţi naibii cu toţii!!
Personal, aş vedea o numire în funcţia de manager general, dupã modelul Manchester United, cu atribuţii depline şi mâna liberã în tot clubul, a lui Ioan Andone(de exemplu), un tip care cunoaşte destul de bine situaţia din curtea câinilor, un om destul de rãbdãtor pentru a aduce eficienţa din cadrul grupelor de copii şi juniori, dar totodatã suficient de exigent pentru a alcãtui un lot lipsit de vedetismele din prezent. In numele lui Hâldan, deschideţi ochii, e clarã treaba cã peştele de la cap se-mpute, iar în „bucãtãria” lui Dinamo, lucrurile nu sunt deloc diferite: de condamnat pentru situaţia dramaticã în care clubul se aflã sunt acţionarii, jucãtorii, staff-ul tehnic, presa care dezinformeazã şi abia apoi, greşelile sporadice ale ultraşilor alb-roşii, care de altfel, lipsesc cu zilele de acasã pentru a susţine echipa, lasã familie, iubitã, copii, pãrinţi în urmã de dragul culorilor roş-albe, cheltuie si ultimii bani, sacrificã tot pentru iubirea pentru Dinamo. Cât priveste atitudinea domnului Turcu, care ameninţã pe Mihnea Ionescu, Elyass, Tararache, Barba şi toti suporterii din P.C.H. cã îi va vâna cu bodyguarzii, il rugam sã nu uite cã DINAMO SUNTEM NOI!

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

duminică, 16 august 2009

Stadionul Dinamo in Top10 mondial !?



Cotidianul englez "Times" a alcatuit un top 10 al stadioanelor din intreaga lume, nefiind insa prezentate crieteriile pe baza carora s-a intocmit acest top. Iata clasamentul, in viziunea lor:

1: Signal Iduna Park;
2: San Siro;
3: Anfield;
4: Inonu Stadium;
5: Allianz Arena;
6: Bernabéu;
7: La Bombonera;
8: Stadionul Dinamo;
9: Nou Camp;
10: Craven Cottage.

Cu alte cuvinte, stadionul nostru este peste Camp Nou ca si (nu se stie ce) si peste Old Trafford, Stamford Bridge, Emirates Stadium, Wembley sau Stade de France. Iata descrierea pe care o pun englezii in dreptul stadionului nostru:
“In mod normal, o pista de atletism e suficienta pentru a distruge credibilitatea unui stadion. Oricum, stadionul Dinamo e o piesa reprezentativa pentru moda perioadei Razboiului Rece. Esti intampinat de niste statui staliniste inainte de a pasi intr-un castron adanc. O scara larga in spatele portii te aduce pe gazon-va puteti imagina huruiala unui carucior de copil pe acele scari- si cel mai apropiat lucru de birourile de la stadion sunt balcoanele vecinilor din blocurile de vis-a-vis.”
Nu stim daca este o gluma aceasta introducere a stadionului nostru in top, insa cu siguranta pare o gluma.
Pana una-alta, PCH face spectacol pe unde merge. Iata, deci, o demonstratie la meciul Ceahlaul-DINAMO 0-4:


P.S.: ASTAZI IMPLINESC 19 ANI DE VIATA! :)

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

joi, 6 august 2009

Mariah Carey îl ia la mişto pe Eminem

Perioada de glorie a cântăreţei Mariah Carey părea că a trecut de ceva vreme. Nu a mai apărut aşa des pe scenă, nu a mai avut proiecte noi, s-a cam îngrăşat. Până la urmă, nu se mai prea putea ridica la înălţimea vedetelor de azi, cu toate că are vocea mult mai bună decât multe alte celebrităţi internaţionale. Totuşi, zilele trecute, Mariah pare să fi revenit în forţă şi nu datorită omagiului adus lui Michael. Solista a demonstrat că, pe lângă vocea unică, arată şi foarte bine, chiar în mijlocul tuturor vedetelor care îşi vând imaginile artificiale. Noul look, obţiunut in urma exerciţiilor efectuate sub supravegherea antrenorului personal pe care diva şi l-a angajat, pare să-i fi readus statutul de “hottie” printre vedete.
După ocazii multiple de a ironiza vedete, pe care nu le-a irosit niciodată, iată că vine şi rândul lui Eminem să fie pus la colţ. Mariah Carey, una dintre cântăreţele aflate în vizorul rapperului când vine vorba de aşa ceva, a decis sa ia taurul de coarne şi să demonstreze că -de ce nu ?- se poate şi invers. Artista care are pana in prezent 18 single-uri care au ajuns pe locul 1 in topul Billboard, a filmat, la începutul acestei săptamani, videoclipul primului single extras de pe noul său disc. Cântăreaţa se dezlănţuie împotriva starului hip-hop cu melodia “Obsessed” (”Obsedat”), de pe albumul “Memoires of an Imperfect Angel” (”Memoriile unui înger imperfect”). "Pentru ca va iubesc vreau sa fiti primii care afla titlul noului meu album. "Memoirs of an Imperfect Angel" este foarte personal si va este dedicat", a scris MIMI pe Twitter. Cei doi au avut, mai demult, o scurtă relaţie romantică, iar Eminem a sugerat, în piesa lui intitulată “Bagpipes from Baghdad”, că s-ar fi culcat cu Mariah. Suparată foc, ea îi răspunde rapperului cu aceeaşi monedă, cu ironie şi versuri bine ticluite. Ĩn noul său videoclip, filmat la New York, interpreta se deghizează într-un personaj care seamană izbitor cu Eminem şi care poartă un tricou lălâi, şapcă şi pantaloni largi. Potrivit site-ului Contactmusic.com, versurile piesei îl au ca destinatar clar tot pe fostul iubit: “Ai halucinaţii, băiete, iţi cam pierzi minţile… Cred că e de la “iarbă” sau poate de la extasy… Ce eşti aşa obsedat de mine?! Minţi că ai facut sex cu mine… Tu eşti mama şi tata, eu sunt o corporaţie… Eu sunt o conferinţa de presă, tu eşti o conversaţie.” Nu mai departe de luna trecută, soţul căntareţei, actorul şi rapperul Nick Cannon, a ţinut să-i atragă atenţia în mod public rapperului că i-a jignit consoarta, susţinând că relaţia dintre Mariah şi Eminem nu a fost niciodată una serioasă şi chiar amentinţandu-l pe acesta din urmă cu bataia dacă nu va înceta să se promoveze folosindu-se de numele artistei cu cele mai mari vanzari din istoria muzicii : “El este incă obsedat de soţia mea, aceeaşi femeie de acum opt ani cu care n-a reuşit să se culce”. Ĩn altă ordine de idei, videoclipurile de pe youtube de pe cel mai recent album al cântareţei, care percepe un onorariu de (ATENTIE !!) un milion de dolari pentru patru melodii, au fost deja blocate din cauza numeroaselor vizualizări şi, deci, există toate premisele pentru ca cel de-al doisprezecelea album, ce va fi lansat pe 25 august, să fie un nou succes răsunător. Pentru noul album, diva a colaborat cu Timbaland, Gucci Mane, The-Dream si Tricky Stewart, adoptând un sound ultramodern şi orientându-se spre versuri mai dure decât de obicei, fapt ce i-a surprins în mod plăcut, se pare, pe fanii cantăreţei care poate atinge cele mai inalte note vocale...


Mariah Carey Obsessed Video
Încărcat de anthonychopin25. - Explore more music videos.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

marți, 4 august 2009

Ĩnainte de a fi prea târziu...

Gândul că am putea pierde o persoană dragă ne macină mereu. Orice-ar însemna “a pierde”, este bine să stabilim o ordine de priorităţi care să fie în concordanţă cu viaţa noastră si cu prezenţă/absenţa apropiaţilor din aceasta. Niciodată nu putem aprecia suficient ce avem şi realizăm ce am avut abia după ce am pierdut totul..sau aproape totul. Inainte de a face sau spune ceva, citiţi această scurtă, dar plină de învăţăminte povestioară care, bunăoară, m-a scos din nisipurile mişcătoare în care mă aflam, m-a împiedicat să dau cu piciorul unor oportunităţi şi, astfel, cred că am ales ce e bine pentru mine şi pentru cei la care ţin…

Un profesor de filozofie stătea în faţa studenţilor săi având câteva obiecte în faţa lui. Când a început ora, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare şi a început să-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ cinci centimenri. Apoi i-a întrebat pe studenţi dacă borcanul este plin.
Au fost cu toţii de acord că este plin.. Apoi, a luat o cutie cu pietricele şi le-a turnat în borcan, scuturându-l uşor; desigur că acestea s-au rostogolit printre pietrele mari şi au umplut spaţiile rămase libere.Apoi i-a intrebat pe studenţi dacă borcanul este plin. Au fost din nou de acord că este plin. Şi au râs. Apoi, a luat o cutie cu nisip şi l-a turnat în borcan, scuturându-l uşor; desigur, nisipul a umplut spaţiul rămas liber.
Acum, spuse profesorul, vreau să recunoaşteţi că aceasta este viaţa voastră. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul, sănătatea şi copiii vostri, lucruri care, chiar dacă totul este pierdut şi numai ele au rămas, viaţa voastră tot ar fi completă. Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează: slujba, casa şi masina. Nisipul reprezintă lucrurile mici care completează restul. Dacă puneţi în borcan mai intâi nisipul, nu mai rămâne loc pentru pietrele mari şi pentru pietricele. La fel se desfaşoară şi viaţa voastră; dacă vă consumaţi timpul şi energia cu lucrurile mici, nu veţi avea niciodată spaţiu pentru lucrurile importante. Fiţi atenţi la lucrurile care sunt esenţiale pentru fericirea voastră, NU MAI MINTITI, treceti frumos prin viata!

Inainte de a rămâne singuri sau de a dispărea prematur, lăsaţi-i pe cei pe care îi iubiţi si respectaţi să afle ce simţiţi, jucaţi-vă cu copiii voştri, faceţi-vă timp pentru controale medicale, duceţi-vă partenerul la dans. Vă rămâne mereu destul timp să mergeţi la serviciu, să faceţi curat în casa, să daţi o petrecere sau să duceţi gunoiul. Aveţi grijă de pietrele mari, în primul rând, de lucrurile care într-adevăr contează. Stabiliţi-vă prioritaţile, nu va mai amagiti, restul este doar... nisip.


Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

sâmbătă, 1 august 2009

Monologul Lui DUMNEZEU

Am gasit ceva pe net si, inspirat de un şoc pe care l-am avut, am realizat că nu contează să ai milioane in cont, daca soţia/partenera se uită la altul, nu contează să te distrezi cât traiesti, nu contează să moară duşmanii de invidie, ci important e să fim sănătoşi şi să acordam mai multă atenţie lucrurilor care cu adevarat merită... Iată, deci, câteva rânduri care m-au marcat profund şi care, sunt sigur, vă vor pune serios pe gânduri...
”M-am uitat la tine în timp ce te-ai trezit în această dimineaţă. Aşteptam să-mi spui două-trei cuvinte, mulţumindu-Mi pentru cele ce ţi s-au întamplat, cerându-Mi părerea pentru cele ce urma să le faci azi.. Am observat că erai mult prea preocupat ca să-ţi cauţi hainele potrivite ca să mergi la serviciu. Speram să gaseşti câteva clipe ca să-Mi spui: "Bună dimineaţa!" Dar erai mult prea ocupat. Pentru a vedea că-ti sunt alături, am surprins pentru tine cerul cu culori şi cânt de păsarele. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea. Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că, fiind atât de ocupat, nu ai avut timp nici acum să-Mi spui două vorbe.
Când te intorceai de la muncă ţi-am văzut oboseala şi stresul şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să-ţi alunge stresul acumulat. Am crezut că, făcându-ţi această plăcere, iti vei aduce aminte de Mine. Ĩn schimb, supărat, M-ai înjurat! Doream atât de mult să-Mi vorbeşti... Oricum, ziua era încă lungă. Ai pornit apoi televizorul şi, în timp ce urmăreai programul preferat, Eu am aşteptat. Ai cinat, apoi, cu ai tăi şi tot nu ţi-ai adus aminte de Mine...

Văzându-te atât de obosit, am inţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poti odihni, dar nu te-am lasat în beznă.. Am lasat veghetori pentru tine, o mulţime de stele. Era aşa de frumos, păcat că n-ai observat. Dar nu contează! Poate chiar nu ţi-ai dat seama că Eu sunt aici pentru tine. Am mai multa răbdare decat poţi tu să-ţi imaginezi vreodată. Vreau să ţi-o arăt, pentru ca şi tu, la rândul tău, să o arăţi celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult încat te voi răbda.

Acum eşti pe punctul de a te trezi din nou. Nu-Mi rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi Imi vei acorda puţin timp din timpul tău. Iţi urez o zi bună!

Al tău Tată,
DUMNEZEU!”
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com