vineri, 31 decembrie 2010

La mulţi ani!

Fără exprimări pompoase, fără înflorituri ipocrite, vă urez tuturor un an nou plin de succese pe toate planurile şi multă sănătate vouă şi celor dragi! Să ne-auzim cu bine în anul de graţie  2 0 1 1  !

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

marți, 28 decembrie 2010

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Despre sex

Sexul. Cu toţii ştim cîte ceva despre subiectul acesta; unii mai multe, alţii mai puţine.
Dar, în afară de chestiunile cu adevarat importante referitoare la sex - precum bolile cu transmitere sexuală sau contracepţia, de exemplu - ce poate fi atît de tabu cînd vine vorba despre sex?
Unii îi spun sex, alţii dragoste. Unii o fac în interiorul unei relaţii (mariaj), alţii nu. Unii o fac în trei, în vreme ce alţii poate o fac singuri (!). Unii o fac oriunde, iar alţii pregătesc cu rigurozitate contextul dinainte. Unii o fac două ore, alţii două minute.
În sfîrşit, fără a dori să compromit magia cu totul şi cu totul specială a actului în sine (asta în cazul în care nu mă adresez animalelor), şi chiar aprobînd arta seducţiei, sexul rămîne o necesitate fiziologică. Zic. Ideea ar fi că nu îţi trebuie vreo calitate ieşită din comun, de vreme ce toată lumea îl practică (sau cel puţin aşa se laudă). Sexul e pe toate drumurile, e pe buzele şi-n minţile tuturor. Sexul e banal. Pînă la urmă, e doar... sex.

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

miercuri, 15 decembrie 2010

10 Filme pentru Crăciun

Din moment ce Ajunul Crăciunului se apropie cu paşi repezi, m-am gîndit să vă recomand o serie de filme pe care le-am văzut şi care cred că ar merita văzute şi de voi. Clasamentul ecranizărilor de privit în familie, de Crăciun, întocmit după gusturile mele, arată astfel :

10. Jack Frost - comedie, 1998 : Jack Frost (Michael Keaton) este pe cale să îşi împlineasca una dintre cele mai mari dorinţe ale sale, afirmarea talentului de muzician. Preţul pe care-l plăteşte este însă mare, căci Jack îşi petrece mult timp departe de Gabby (Kelly Preston) şi Charlie (Joseph Cross), soţia şi fiul său.


9. How the Grinch Stole Christmas - comedie, 2000 :  Spiriduşul (Jim Carrey) care are inima cu două mărimi mai mică locuieşte într-o peşteră cu domnul Crumpit, câinele său Max şi ulei extravirgin de castor şi lapte bătut pentru susţinere. Enervat de festivităţile de Crăciun scăpate parcă de sub control din Whoville, spiriduşul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât nişte jucării.


8. Surviving Christmas - comedie, 2004 : O poznã de nedescris se întâmplã când Drew Latham (Ben Affleck), un director foarte bogat, se hotãrãste sã-si închirieze o familie de Crãciun. Sãtul sã-si petreacã din nou sãrbãtorile singur, Drew face familiei Valcos (James Gandolfini, Christina Applegate si Catherine O'Hara) o ofertã care trebuia refuzatã de la bun început.


7. Trapped in Paradise - comedie, 1994 : Bill Firpo(Nicholas Cage) a reuşit să nu mai încalce legea, dar nu se poate opune fraţilor lui, inteligentul Dave şi cleptomanul Alvin. Cei trei găsesc o bancă aşa de uşor de jefuit, încît nu se pot abţine s-o facă. Singura problemă e că trebuie să plece din oraş înainte de a se porni viscolul.

Trapped In Paradise (Home Video Trailer)
Încărcat de NakedBrotha2007. - Full seasons and entire episodes online.

6. Miracle on 34th Street - dramă, familie, 1994 : Această producţie reia povestea filmului clasic cu acelaşi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge rămînînd fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) şi fetiţa ei nu cred prea mult în spiritul şi atmosfera mirifică a Crăciunului. Oricum, Doris este însarcinată să găsească cel mai potrivit Moş Crăciun pentru a împărţi daruri copiilor in magazin.


 5. A Christmas Carol - animaţie, fantezie, 2009 : Povestea lui Charles Dickens este una clasică, care îl găseşte pe Jim Carrey în rolul lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri bătrîn şi zgîrcit, cu o personalitate rapace, posacă şi chiar răutăcioasă faţă de angajatul său loial (Gary Oldman) şi faţă de nepotul său (Colin Firth). În ajunul celui de-al şaptelea Crăciun de la moartea partenerului său de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urmă, îl viziteaza pe Scrooge, prevestindu-l că în acea noapte va fi vizitat de trei spirite.


4. Home Alone -  comedie, familie, 1990 : Kevin este un băieţel de 8 ani ce este lăsat din greşeală singur acasă de părinţii săi, plecaţi cu restul familiei într-o vacanţă de Crăciun la Paris. La început, lui Kevin îi place să stea singur, dar ulterior realizează că lucrurile nu sunt aşa simple cum par. Mai ales din momentul în care doi hoţi hotărăsc să-i spargă casa.


3. Deck the Halls - comedie, familie, 2006 : Această comedie de vacanţă este axată pe povestea a doi vecini (Danny de Vito, Matthew Broderick) dintr-un orăşel din New England care intră în război unul cu altul cînd unul din ei se hotărăşte să-şi decoreze de Crăciun casa cu atîtea luminiţe încat să fie vizibile din spaţiu. Cartierul este întors cu susul în jos pe masură ce familiile încearca să descopere adevăratul sens al Crăciunului.


2. Home Alone 2: Lost in New York - familie, comedie, 1992 : Kevin McAllister şi familia lui se pregătesc să meargă la Miami pe timpul sarbatorilor. La aeroport, Kevin se pierde de-ai lui şi ajunge pe un avion către New York. El da şi peste foştii săi duşmani, Harry şi Marv, care tocmai au ieşit de la puşcărie, motiv de aventuri amuzante.


1. The Polar Express - aventură, animaţie, fantezie, 2004 : Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede în Moş Crăciun şi nici în miracole. Dar, în ajunul Crăciunului, un lucru extraordinar se întamplă. La uşa casei sale apare un tren - "Polar Express", iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventura care va începe, va întrece orice imaginaţie.

Vizionare Plăcută !
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

duminică, 12 decembrie 2010

vineri, 10 decembrie 2010

Asocialii au cont pe site-uri de socializare

 Motto : Nu toţi cei de pe Facebook sunt asociali, dar, cu siguranţă, toţi asocialii sunt pe Facebook.

Nu e concluzia unor cercetători britanici, a unor studenţi japonezi sau a unor sociologi. E doar umila mea părere. Deunăzi, o prietenă mă avertiza cu privire la faptul că nu exist dacă nu am profil pe Facebook. Poate. Eu cred că neîmplinirile, mai ales cele de ordin social, asta doar ca să nu zic complexele, par să-i îndrepte pe tot mai mulţi, tineri şi mai puţin tineri, deopotrivă, către site-uri de socializare.

Cauţi o persoană nemulţumită de cum arată? O găseşti sigur pe Myspace.
Vrei să vezi un timorat, nesigur pe sine? E ascuns în spatele descrierii de pe Tagged.
Ai vrea să rîzi de nişte penibili? Nimic mai simplu: intră pe Hi5.

Ceea ce unii nu reuşesc în viaţa reală, pot încerca, şi chiar convinge pe alţii, făcîndu-şi un profil (adesea diferit de realitate) pe unul din numeroasele aşa-numitele site-uri de socializare, unde, asemenea poienii lui Iocan, e plin de ţărani. Acest "second-life" oferă posibilitatea de a modifica fotografii, de a cita celebrităţi, de a expune simpatii/antipatii şamd.

Pe scurtătură, ceea ce devine o certitudine evidentă şi pentru psihologi e că graşii, tutele, prostuţii, în general, sau căutătorii de anunţuri matrimoniale sunt incapabili de a se integra, de a se adapta la societate şi caută scăparea pe net. Desigur, există şi excepţii, dar reduse la număr. Ca să vă faceţi o idee completă despre amploarea acestui fenomen, aflaţi că, în prezent, funcţionează DECÂT doar (!) 375 site-uri pentru trişti. Lista completă o puteţi găsi aici.

P.S. :  ASOCIÁL, -Ă, asociali, -e, adj. (Despre oameni) Care nu este adaptat vieții sociale; refractar la integrarea socială. [Pr.: -ci-al] – Din fr. associer, lat. associare.                            
   Sursa: DEX 
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com
.

miercuri, 8 decembrie 2010

Elena Băsescu a rămas cheală!

Titlul e greşit. Corect ar fi fost:

Iată viitoarea preşedintă a Romaniei:

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

luni, 6 decembrie 2010

sâmbătă, 4 decembrie 2010

În dar de sărbători


Mariah Carey a lansat un nou album cu piese pentru Crăciun.
Cântăreaţa a anunţat tracklisting-ul oficial al albumului Merry Christmas II You, care a fost lansat pe  15 noiembrie. "Merry Christmas II You este cadoul meu de Crăciun pentru toţii fanii mei. Am vrut ca voi să fiţi primii care să aflaţi tracklisting-ul. Sunt atât de entuziasmată, sper că vă va place şi vă veţi bucura de el pentru mulţi ani de acum înainte. Vă iubesc mult!" Iată tracklisting-ul:

1. Santa Claus is Coming to Town (Intro) ;
2. Oh Santa! ;
3. O Little Town of Bethlehem / Little Drummer Boy Medley ;
4. Christmas Time Is In The Air Again ;
5. The First Noel / Born is the King (Interlude) ;
6. When Christmas Comes ;
7. Here Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane) / Housetop Celebration;
8. Charlie Brown Christmas ;
9. O Come All Ye Faithful / Hallelujah Chorus feat. Patricia Carey ;
10. O Holy Night - Live from WPC in South Central Los Angeles ;
11. One Child ;
12. All I Want for Christmas is You - Extra Festive ;
13. Auld Lang Syne - The New Year's Anthem ;

După succesele monumentale înregistrate ani de-a rîndul cu piese precum Santa Claus Is Coming to Town sau All I Want For Christmas Is You, se aşteaptă ca şi noul cadou muzical, şi anume single-ul Oh Santa să ne încînte şi anul acesta.


Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

joi, 2 decembrie 2010

"De ziua naţională am ţinut doliu!"

Europarlamentarul romîn, de origine maghiară, Laszlo Tokes, a declarat într-un interviu acordat ieri, 1 decembrie, Antenei 3, faptul că ziua naţională a Romîniei nu este nici mai mult nici mai puţin decît o zi de doliu. “Aceasta zi e una de doliu pt noi, nu de sarbatoare. Noi am putea sărbători ziua asta dacă am avea ce sărbători. (...) România a fost născută prin divizarea Ungariei".
Elementul, de un penibil fără margini, a fost numit recent vice-preşedinte al Parlamentului European, ocupînd funcţia de europarlamentar ales de cetăţenii romîni. De ce nu a ţinut doliu atunci cînd a fost ales în Romînia? Sau, de ce nu a candidat în Ungaria? Mai bine zis, de ce au ales unii să trimită la Bruxelles un individ care dispreţuieşte tot ce înseamnă Romînia?
Iată cum fel de fel de trişti înjosesc cu orice prilej însemnele statului romîn (irosind astfel o foarte bună ocazie să tacă), în vreme ce romînii care atrag atenţia asupra separatismul şi iredentismului maghiar sunt etichetaţi ca fiind "xenofobi".  Comentarii adiţionale sunt de prisos.
Puteţi să îi faceţi urări de bine, evident, preotului reformat pe site-ul său oficial : http://tokeslaszlo.ro/ro/

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

miercuri, 1 decembrie 2010

TRĂIASCĂ ROMANIA MARE!

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
Ziua de 1 Decembrie 1918 incununează deci lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se in continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).
Poporul român a stiut atunci sa valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată în urma primului război mondial şi a destrămării imperiilor Ţarist şi Austro-Ungar. 
 
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com