joi, 5 mai 2011

Cristina Floroiu

- portret -

Cristina Floroiu s-a născut în perioada interbelică.
O mişcare greşită a sorţii a teleportat-o, însă, într-o alta dimensiune, cea contemporană. Tînăra de 20 ani, originară din Galaţi, încearcă să pătrundă misterele jurnalismului la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cu o superioritate aristocrată, a făcut cîteva compromisuri, altfel, rămînînd intactă: a renunţat la mănuşi sau evantaie, cîndva simboluri ale figurilor nobile şi le-a înlocuit cu o geantă neagră. Pălăria şi umbrela, accesorii ale unei lady dichisite le-a preschimbat cu o băscuţă gri, o culoare neutră şi cu telefonul mobil, atît de necesar.
Cît ai clipi, sare de la tristeţe de veselie, arzînd starea de nostalgie; imbină în mod fericit două stări care par contradictorii: copilăria şi maturitatea. În spatele buclelor ciufulite străjuie august o personalitate pasionată de actorie, dar şi de chestiuni ce ţin de teologie. În ochii ei se poate citi distanţa tot mai mare pe care o ia faţă de cotidianul căruia nu îi aparţine. Fin observator al lumii înconjurătoare, o priveşte, fără însă a fi contaminată de aceasta şi fără a o eticheta. Ca un intelectual în ascensiune, ascultă cu înţelepciune pe aproape oricine, fără a interveni brutal.
Ce să mai, o bună colegă, un spirit rafinat cu care ai ce discuta, o persoană care ar devora biblioteca din Alexandria, o fată captivantă prin misterul care o înconjoară... astfel ar putea fi, cu uşurinţă, portretizată Cristina.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!