marți, 28 februarie 2012

Miting "Basarabia - Pămînt Românesc"

Sîmbătă, 3 martie 2012, va avea loc, la Iaşi, şedinta comună a guvernelor din R.Moldova şi România.
Suntem obligaţi de istorie să strigăm UNIREA în stradă. Astfel, un miting de susţinere a unirii va avea loc începand cu ora 10:00 în faţa corpului A al Universităţii Alexandru Ioan Cuza.
Unirea celor două maluri ale Prutului nu se va realiza niciodată dacă românii nu vor pune presiune pe deciziile aşa-zişilor politicieni.
Vă aşteptăm să militaţi alături de noi pentru reîmplinirea trupului ţării.
Basarabia e România!

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

duminică, 26 februarie 2012

Interviu cu Dumnezeu

de Octavian Paler

" - Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani... iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea. Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc… şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna..."
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

sâmbătă, 25 februarie 2012

Religia e o curvă.


Una ieftină. La fel şi iubirea. De ce spun asta? În timpurile în care limita dintre normalitate şi anormalitate e tot mai slab vizibilă, întrebarea firească ar fi „De ce nu aş spune asta?”
E foarte simplu. Credinţa şi divinitatea sunt transmise din gură în gură de absolut oricine, că e sau că nu e cazul(şi de cele mai multe ori nu e), a devenit mai mult o superstiţie decît o trăire; de la un Doamne-ajută! la spus o minciună, la bătutul unei cruci pe lîngă biserici, toată lumea e cuprinsă de fiorul creştin. Sigur că apogeul e atins abia la pupatul moaştelor. Oare Dumnezeu nu are altă treabă decît să te ajute să-ţi umpli tu portofelul sau să primeşti orice doreşti!? Toate astea, în condiţiile în care chestia asta ar trebui să fie ceva sacru.
În egală măsură, iubirea e un sentiment intim, personal, frumos şi mai ales rar, mai rar decît numerele la 6/49. Ei bine, astăzi, cam orice feisbucist e gata să jure convins iubire oricărei feisbuciste căreia îi bubuie capul de prostie, dar îi curg rapid chiloţii şi invers. Tot norodul, pe toate drumurile o arde romantinco-profundo-filosof: Tă iubăsc!...
Pînă la reevaluarea celor două concepte eminamente spirituale, teoria formelor fără fond fiind mai actuală ca niciodată, acestea par a se transforma într-o serie de chestiuni accesibile oricărui dătător cu părerea, asemenea unor femei usoare care-şi aşteaptă clienţii. 
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

joi, 23 februarie 2012

Imaginea interbelică a Iaşilor

       "Plecam din Husi în momentul acestei răspântii pentru fie­care tânăr, înscrierea la universitate, mult asteptata înscriere la universitate! Ca pregătire aveam bagajul de cunostinte pe care mi-l dăduse liceul.
Cu mare evlavie mă apropiam de Iasul pe care nu e ro­mân să nu-l iubească, să nu-l înteleagă sau măcar să nu do­rească a-l vedea. Multe orase din Moldova au câteo fărâmă de glorie. Nu putem pronunta numele: Hotin, Bârlad, Vaslui, Tighina, Cetatea-Albă, Piatra, Soroca, fără ca să nu ne simtim sufletul răscolit.
Deasupra tuturor însă se ridică Suceava si Iasul. Suceava cetatea lui Ştefan cel Mare, Iasul orasul lui Cuza-Vodă. Orasul unirii dela 1859, care prin înfiintarea Universitătii, devine orasul tineretii si a celor mai curate aspiratii ale ei.
În Iasi au trăit: Miron Costin, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Mihail Eminescu, Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Costache Negri, Iacob Negruzzi, Mihail Kogălniceanu, Simion Bărnutiu, Vasile Conta, N. Iorga, Ion Găvănescul. Aici luminează ca un far, la ca­tedra de Economie Politică, marea personalitate a profesorului Cuza. Universitatea devine o scoală a nationalismului, Iasul, orasul marilor avânturi românesti, al înăltimilor, al idealurilor, al aspi­ratiunilor noastre nationale. Mare prin durerile dela 1917, când aici si-a găsit refugiul în ceasurile grele mult chinuitul suflet al Regelui Ferdinand, mare prin destinul de a fi la 1918 orasul unirii tuturor Românilor, mare prin trecutul său si mare prin tragedia lui prezentă – căci orasul celor patruzeci de biserici ­moare uitat în fiecare zi sub nemiloasa cotropire jidănească. Iasul zidit pe sapte dealuri, ca Roma, este si rămâne cetatea eternă a românismului.
Câte amintiri glorioase!
Aici s’au auzit pentru prima dată răsunând acele armonioase versuri ale lui Alecsandri:
„Hai să dăm mână cu mână,
„Cei cu inima română,
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Aici, ca nicăeri în altă parte, studentul simte plutind prin văzduh pe deasupra Iasului tăcut, cu chemări nepătrunse si cu îndemnurile lor sfinte, duhurile marilor înaintasi. Studentul iesan, în linistea noptii târzii, aude alergând înnebunit de durere pe stră­zile întortochiate si străine ale Iasului, sufletul lui Mihail Eminescu care cântă ca o nălucă:
„Cine-a îndrăgit străinii,
„Mânca-i-ar inima cânii,
„Mânca-i-ar casa pustia
„Şi neamul nemernicia . . .
De acest oras mă apropiam, cu adâncă evlavie, în toamna lui 1919 atras de marea lui aureolă, dar si miscat pentrucă mă năs­cusem aici, cu douăzeci de ani în urmă. Şi ca orice copil veneam emotionat să revăd si să sărut pământul natal."

Corneliu Zelea Codreanu - "Pentru Legionari", septembrie 1919 







Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

luni, 20 februarie 2012

La joacă!

De ieri, joc Travian. E un joc online, în timp real, ai şansa să interacţionezi cu alte persoane din toată ţara, dar şi din străinătate.
A aparut o versiune nouă a jocului, Travian 4, dar eu îl prefer pe cel clasic.
Aşa că, dacă ţi-ar plăcea să stabileşti strategia barbarilor/dacilor/romanilor, loghează-te, fă-ţi sat şi hai la joacă. Mă găseşti pe serverul cinci, în Nord-Est.
AICI.
HaiCiao.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

duminică, 19 februarie 2012

Mariah Carey, depăşită surprinzător de Madonna

Mariah Carey, marea favorită pentru poziţia întîi, ocupă locul al doilea în topul celor mai bune voci feminine, clasament realizat de VH1 pe baza voturilor internauţilor. Primele cinci poziţii au fost ocupate de Madonna, urmată la doar cîteva zeci de voturi de Mariah Carey, Beyonce, Adele, Lady caca şi regretata Whitney Huston.
Iată primele 10 voci feminine ale ultimelor două decenii:
10. P!nk
09. Mary J. Blige
08. Christina Aguilera
07. Janet Jackson
06. Whitney Houston
05. Adele
04. Lady Gaga
03. Beyoncé
02. Mariah Carey
01. Madonna

Clasamentul complet aici.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

marți, 14 februarie 2012

Valentine`s Day

E ziua îndrăgostiţilor. Aaaa, nu mă innebuni!... pe bune?
O mizerie mai mare nu ştiu să existe. Adică, pentru că eşti îndrăgostit o zi pe an, trebuie să-i cumperi lui "iuby" tot felul de inimi, bomboane şi alte porcării asemănătoare. În realitate, e vorba de o sărbătoare profund comercială, şi nicidecum spirituală. Încearcă să spui asta hordelor de tute şi ţărani cu creierii terci. Cumpăraţi proştilor cu mintea cît o ghindă, ca să arătaţi tutelor că le iubiţi. Şi nu oricum, dovediti-vă dragostea de mai mulţi bani, ca după, tutele să bîrfească: "Pe mine mă iubeşte de 900 Ron!". Cred că două persoane îşi pot dărui cadouri oricand, dacă tot o ard cu iubirea în gură, fară a avea nevoie de o zi anume.
Să tragem linie: o aniversare non-românească, mercantilă şi de prost gust.
De la inimă la inimă.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

luni, 13 februarie 2012

duminică, 12 februarie 2012

A murit Whitney Huston!

Whitney Huston a fost găsită decedată în camera sa de la Beverly Hilton Hotel. Se pare că decesul a survenit în urma unei supradoze. Cîntareaţa, în vărstă de 48 ani, a fost declarată moartă la 3:55 ora locală. 
Whitney Houston (9 august 1963 - 11 februarie 2012) este singurul artist din lume cu şapte albume consecutive recompensate cu Discul de Platina. Ea a lansat 12 albume şi a vîndut peste 140 milioane de copii.

 Reactiile vedetelor la vestea mortii celebrei cantarete:
"Sunt zdrobita de durere la vestea mortii socante a prietenei mele, incomparabila doamna Whitney Houston." - Mariah Carey.
"Am pierdut o alta legenda. Condoleante familiei lui Whitney" - Christina Aguilera.
"Sunt absolut stupefiat de vestea trecerii in nefiinta a lui Whitney." - Quincy Jones.
"Nu am cuvinte. Condoleante familiei!" - Rihanna.
"O voce de inger, cu inima de miel, cu spirit de leoaica, cu o prezenta de zeita, te voi iubi mereu Whitney Houston." - Wyclef Jean.
"A fost ca o familie pentru mine. Imi va fi dor de ea" - Smokey Robinson.
"Nu pot sa cred ce am vazut la televizor..." - Aretha Franklin.

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

miercuri, 8 februarie 2012

11/02 - Ziua Aprecierii Fanilor

Mariah Carey porneşte, de anul acesta, o nouă tradiţie. La fiecare 11 februarie, va fi sărbătorită "Ziua Aprecierii Fanilor". Cu această ocazie, Mariah va lua parte la multe activităţi online, alături de cei care o susţin; de la împărtăşirea imaginilor personale, la discuţii despre cariera sa şi va răspunde întrebărilor fanilor. De asemenea, pe fani îi aşteaptă multe cadouri şi surprize. Mariah şi echipa sa abia aşteaptă să audă de la voi! "Ziua Aprecierii Fanilor" este o bună oportunitate pentru a împărţi imagini sau impresii din viaţa de fan Mariah.
Întrebări pentru Mariah Carey vor fi primite doar pe 11 februarie pe Facebook, sau pe Twitter. Fiţi acolo!

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

luni, 6 februarie 2012

Au şi ei maneliştii lor

Că Italia e o ţară frumoasă, asta ştim cu toţii. Că italienii sunt de nesuferit, asta afli de îndată ce faci greşeala de a te duce acolo. Că unii români care lucrează acolo se întorc fie cu figuri, fie uită limba română, de asta suntem sătui cu toţii. Dar, cu toate astea, manelismul nu are graniţe.
Da, îmi asum faptul că generalizez! Cei care vieţuiesc în "cizmă", români, ţigani, sau chiar italieni par a avea meltenismul în sînge. Paradoxal, cum, în leagănul civilizaţiei europene, maneaua e un fenomen.

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

duminică, 5 februarie 2012

Adevăratele înfrîngeri sunt renunţările la vis.

Nu dor nici luptele pierdute,
Nici rănile din piept nu dor,
Cum dor acele braţe slute
Care să lupte nu mai vor.

Cît inima în piept îţi cîntă
Ce-nseamnă-n luptă-un braţ răpus?
Ce-ţi pasă-n colb de-o spadă frântă
Cînd te ridici cu-n steag mai sus?

Înfrînt nu eşti atunci cand sîngeri,
Nici ochii cînd în lacrimi ţi-s.
Adevaratele înfrangeri
Sunt renunţările la vis.
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

sâmbătă, 4 februarie 2012

vineri, 3 februarie 2012

Asta-i ţara...

  • în care se moare de foame, la propriu;
  • în care nu există şosele, darămite autostrăzi;
  • unde parcurgi 400km în nouă ore jumătate, cu trenul;
  • unde zac munţi de gunoaie;
  • unde clanurile ţigăneşti fac ce vor;
  • unde lumea are timp de Guţă, Măruţă şi feisbuc;
"Ţara arde şi baba se piaptănă!" De ce avem noi nevoie acum?! Desigur, o campanie(costisitoare, ca să fie credibilă) de promovare a turismului. Sigur că există locuri de o frumuseţe rară pe meleagurile romîneşti şi, bineînţeles că turismul ar putea reprezenta o importantă sursă de venit pentru economie, dar - mă întreb - nu ar fi mai eficient ca aceste locuri, monumente etc. să fie puse în valoare altfel? Întreţinute mai bine, renovate, şi mai apoi, atît de agasant, promovate.

Şi ar mai fi de dorit să nu mai fim atît de prost-crescuţi atunci cînd suntem noi turişti pe plaiuri autohtone, mai ales. Cei de la "SkyTrip" au lansat o campanie în acest sens. Le doresc mult succes!

Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com

miercuri, 1 februarie 2012

Daaaa!!

Azi a avut loc un eveniment pe care-l consider important şi plăcut; am luat, în sfîrşit, vacanţă :D

P.S.:  Să moară Acta !
P.P.S.: Să crape Nedelcuţ A.!
P.P.S 2: Şi rcd/rds, care ia cablul după 23:59 şi netul cînd au ei chef, dar abonamentul trebuie plătit integral, chiar dacă au serviciul clienţi varză!

HaiCiao!
Scris de: Cosmin ANDREI
andreicosmin1990@yahoo.com