marți, 24 iulie 2012

De ce trebuie să iertăm?


A greşi e omenesc, a ierta e divin
   Iertarea este fiica dragostei, ne aseamănă cu Dumnezeu  cel bun şi iertător. A ierta este cel mai nobil gest şi această putere de a ierta o avem de la Dumnezeu. Putem ierta dacă avem credinţă în Dumnezeu, dacă lăsăm judecata în mâinile Lui. Dacă nu, ne osândim, nu iubim. Oricât ne-a greşit un om trebuie să dăm dovadă de o şi mai mare omenie, deoarece acesta este o calitate a sufletului nostru.

Oare poate fi iertarea condiţionată de gravitatea faptei? Desigur, nu se compară o greşeală minoră cu un omor, dar învăţând să iertăm greşelile mai mici, ajungem sa dăm iertare şi la greşelile mai mari deoarece iertarea ne oferă linişte, pace şi este benefică pentru ambele părţi. Cu cât ţinem duşmănie,ură cu atît ne este afectată viaţa, ne pierdem liniştea şi dragostea.

   Aşa cum vrem şi noi ca cineva să ne ierte o greşeală, că suntem oameni şi toţi greşim aşa aşteptă şi cel care ne-a greşit. Am mai auzit că sunt persoane care şi înainte de moarte sunt orgolioase şi nu vor să dea iertare. Oare cum de se întâmplă asta? Oare nu toţi ne rugăm la Dumnezeu şi îi cerem să ne ierte de toate păcatele? Păi dacă noi nu iertăm cum să îi cerem să ne ierte? Ar trebui să conştintizăm cât de grav e să nu ierţi, să nu îţi treci peste orgoliu, peste iubirea de sine, deoarece iubindu-ne mai mult pe noi decât pe ceilalţi cosiderăm că noi întotdeauna avem dreptate, cosiderăm că trebuie să vină celălat sa ceară iertare şi aşa orgoliu ne opreşte să facem bine. Iertarea şi toleranţa sunt dovada unui om puternic, cu sufletul curat care ştie să facă diferenţa dintre bine şi rău.

   Suntem creaturi ale lui Dumnezeu şi fiecare la rândul lui trebuie să îşi ceară iertare sau să ierte, altfel nu poţi trăi în linişte, nu cunoşti ce este dragostea,iubirea, deci trăieşti degeaba. Ar trebui să ne gândim mai mult la sufletul nostru, să fim blânzi şi iubitori.
   
Scris de: Elena VOAIDEŞ
voadeselena1991@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează şi dă mai departe!